PODUZETNICE GRADA NOVSKE – Milanka Vulić – ne dijelim poslove na ženske i muške, razumijem se u posao i motorne pile

14.10.2020 - Žene u poduzetništvu

– Tako je svejedno prodajem li kozmetiku ili motorne pile, trimere, kosilice ili bilo što drugo iz  tog asortimana. Ne dijelim poslove na ženske ili muške, uvijek sam pomalo mijenjala te predrasude, pa mi je to bilo olakšanje – na početka razgovora nam je kazala Milanka Vulić, vlasnica Trgovine i servisa motornih pila i kosilica „MIZ“  Servisa „Brcko“ Novska.

Prije godinu i pol dana gospođa Milanka odlučila je proširiti posao, s partnerom u zajednici, Zlatkom Brtovićem, koji je skoro šest godina bio u poslu servisiranja i popravaka vrtnih motornih i alata za rad u šumi, kandidirala je projekt za proširenje djelatnosti.

Projekt je prošao i odobrenim sredstvima Grada Novske  i HZZ-a otvorila je Trgovinu i servis motornih pila i kosilica „MIZ“ u ulici Kralja Tomislava 40 u Novskoj.

Odlično se snašla, kupci, koji su uglavnom muški,  ponekad su u čudu gledali gospođu Milanku kako im objašnjava kako se radi s pojedinim modelom motorne pile ili drugim alatima za profesionalce ili samo za hobiste.

Do poslovnog uspjeha znanjem, kvalitetnim alatima i pouzdanim servisom  

Početnu sumnjičavost što im žena s njegovanim noktima i tetovažama prodaje motornu pile ili druge alate, Milanka je znanjem i rukovanjem brzo razuvjerila.

– Sve ono s čime se nisam do tada susretala, trebala sam brzo naučiti. Pomoć mi je kao i do tada bio Zlatko, a i „Husqvarna“  su najbolji alati na svijetu, pa je bilo lagano preporučiti neki tip motorne pile za rezanje u šumskoj sječi ili za manje zahtjevne poslove. Zatim ulje za strojeve, lance za motorne pile,  vodilice, kosilice, svega tu ima za kupce – naglašava vlasnica.

Na početku poslovanja dodatnu volju dala joj je i nagrada za najuređeniji prostor na Sajmu obrtništva i održivog gospodarstva u Novskoj, održanog krajem protekle godine.

– Nakon toga otvorili smo poslovni prostor u Novskoj, uz trgovinu  Zlatko je otvorio radionicu za popravke – kaže Milanka, žena poduzetnica, koja je pokazala kako njegovani nokti, motorna pila i pouzdani servis,  mogu biti dio poslovnog uspjeha.

Piše: Željko Gašparović 
< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam