U SAMOBORU POSTAVLJEN 3D ISPIS ŽENE PODUZETNICE

22.11.2022 - Žene u poduzetništvu

ana 17. studenog održana je Prva konferencija o ženskom poduzetništvu u sklopu projekta Žena poduzetnica. Samo otvorenje konferencije obilježeno je umjetničkim djelom – 3D ispisom, odnosno skulpturom koja simbolizira poduzetnice. Skulpturom koja ih podsjeća na to što su postigle i što mogu.

3D ispis Žene poduzetnice – više od četiri kuta kuće

Skulpturu je otkrila sama gradonačelnica Samobora Petra Škrobot nakon pozdravnog govora. 3D ispis Žene poduzetnice prikaz je koji kroz jednostavne geometrijske oblike predstavlja kuću, poduzeće i ženu, te ih povezuje u cjelinu.

“Za žene se često kaže da drže tri kuta u kući, a nekad se kaže da drže i sva četiri kuta u kući. Žene poduzetnice drže i više od toga. Stoga jednostavna statua prikazuje kombinaciju osnovnih geometrijskih oblika koji simboliziraju kuću, poduzeće, žene i njihovu povezanost. Glavni okvir predstavlja kuću i/ili poduzeće, a središnji dio predstavlja ženu koja stoji uspravno i ponosno povezujući sve navedeno,” opisao je skulpturu njezin autor Božidar Škevo.

Autor skulpture inače je iz Samobora, te je magistar matematike i računarstva. Inače je i sam poduzetnik, a bavi se razvojem mobilnih i web aplikacija. 3D printanje i 3D modeliranje su mu hobiji, piše samobor.hr.

Poduzetnice se nose s drugačijim izazovima od poduzetnika

Cilj same konferencije, pa tako i skulpture je istaknuti specifične izazove s kojima se poduzetnice susreću. Žene uspješne u poduzetništvu i dalje su zadužene za kućanstvo i obitelj, često uz minimalnu pomoć. Izazovi su to rezervirani za poduzetnice, a njihov su izvor stroge rodne uloge koje su i dalje prisutne u našem društvu.

Žene uporno iznova dokazuju da mogu sve. Da mogu brinuti o kući i o tvrtki. Ta se snaga i sposobnost trebaju slaviti, no trebaju poslužiti i kao upozorenje. Burnout sindrom češće pogađa žene, a stereotipi o pretjerano emocionalnim ženama nesposobnima za vodstvo su sveprisutni, stoga su svakoj poduzetnici potrebni odmor, pomoć i sloga.

Upravo je ta poruka cilj ne samo Konferencije, već i 3D modela koji podsjeća da je poduzetnica puno više od onoga što drugi vide. Sjetite se, dakle, koliko toga poduzetnica krije ispod svih svojih uspjeha. Najbolje mjesto za ovakvu skulpturu upravo je Samobor – grad koji podržava žensko poduzetništvo.

Foto: Poduzetnički centar Samobor

Članak preuzet s poveznice https://www.womeninadria.com/3d-ispis-zene-poduzetnice/

< Povratak
Ova stranica koristi kolačiće (engl. cookies). Korištenjem ove stranice prihvaćate naša pravila privatnosti i uvjete korištenja. Više o ovome možete pročitati ovdje. Prihvaćam